2.Příspěvek-TREKOVÉ HOLE

29.12.2009 02:02

               odkaz na stránky nabízející  trek. hole            trekové hole

 

2.Příspěvek-TREKOVÉ HOLE   Na základě oslovení redaktora tohoto webu jsem se rozhodl popsat své zkušennosti s traekovými holemi. Před několika týdny jsem si koupil trekové hole, jednak vycházkovou trekovou hůl a pak pár holí určených pro nordic walking.

Oba druhy jsou vyrobeny z duralových slitin,jsou pevné a lehké.Teleskopické řešení umožňuje plynulé nastavení pro jakoukoliv postavu.

Všechny hole jsou zakončeny vidiovým hrotem na který je našroubován kruh proti boření v měkkém terénu.při chůzi na tvrdém povrchu (asfalt,schody) se na hrot nasazuje gumový kryt proti prokluzování.vycházková hůl je ukončena klasickou rukojetí z umělé hmoty,turistické hole mají madla podobná lyžařským holím a všechny mají nastavitelná poutka na zápěstí.

Vycházkovou hůl si beru vždy když jdu z domova ale většinou  ji pouze nesu uchopenou v těžišti.  Jako oporu ji používám pouze na schodech nebo v složitějším terénu.jinak se snažím chodit bez opory,protože chůze je přirozenější s lepším držením těla a při delší chůzi nebolí v kříži,tak jako při stálém opírání o hůl.

Turistické trekingové hole jsou bezvadná pomůcka na dlouhé pochody snižují únavu nohou a šetří jejich klouby.celková zátěž je rozložena rovnoměrně na obě strany,tím je mnohem snažší udržet správné držení těla. Chůze je rytmická a méně namáhavá. Bohužel tyto hole využívám méně než bych si přál protože  jsem krátce po mozkové příhodě a postiženou ruku mám ještě slabou a hůl v ní neunesu příliš dlouho.

S holemi a způsobem chůze s nimi se můžete blíže seznámit na mnoha internetových webech. Přeji všem, kteří si některou z výše popsaných holí koupí hodně úspěchů při pochodech jak ve městě tak v terénu a věřím že chůze přispěje k získání nejen dobré fyzické kondice ale i získání nových zážitků,které zkvalitní náš život.

Milan.

Poznámky administrátora

Já jsem také vlastníkem stejné trekové vycházkové hole.Milana jsem oslovil proto,že ho znám a jeho postižení je přece jen o něco slabší.Já patřím do té kategorie,která se o hůl spíše opírá(používá ji spíše jako další nohu).I při mém těžkopádnějším stylu chůze se mi jeví,že chůze s trekovou holí je pružnější a člověk se méně unaví,nemluvě o tom,že tato hůl vypadá elegantně, sportovně a nepůsobí dojmem slepecké hole jako většina běžných holí. Hůl je vhodnější pro chůzi spíše v měkkém terénu(díky jistícímu kroužku se tak neboří) a na hrubém povrchu.Na hladké dlažbě klouže obzvláště,když je krytka bodce více opotřebovaná.Hodí se spíše pro lidi na vsi,či předměstí a pro ty,kteří rádi chodí do přírodyTakže závěrem tuto hůl nemohu než doporučit!!! Na tomto webu uvidíte trekové hole ve stati Novinky-Trekové hole.

 Dodatek dnes jsem v Českých Budějovicích objevil obchod,kde prodávají  několik druhů hrotů(gumových )na trekové hole i různé typy holí(kvalitní zboží) adresa:

Sport Kamzík s.r.o. Široká 443/19 ,telefon 386357109  ,777711546,

                                                                       fax 386352840

                                                                       email: kamzik@kamzik.cz

                                                                       http:/www.kamzik.cz

 

 

 odbočka před Obch.domem Brouk a Babka u Tyl.divadla

 

 

Kontakt

administrátor

TOPlist
TOPlist