Informace č.: 114 - 2016 (petice - novela zákona o zaměstnanosti)

30.11.2016 22:47

 

logo_opz

 

 

 

 

 

 

Vážení přátelé,

v příloze Vám posílám petici „Zabraňte vyloučení zdravotně postižených z pracovního procesu“. Chceme společně s Asociací zaměstnavatelů zdravotně postižených, Svazem Českomoravských výrobních družstev a Konfederací zaměstnavatelských a podnikatelských svazů urychlit projednání novely zákona o zaměstnanosti k podpoře zaměstnávání osob se zdravotním postižením od 1. 1. 2017. Vlivem liknavosti vedení MPSV ČR došlo k tomu, že se zpozdilo projednávání novely zákona o zaměstnanosti, tisk č. 911. Tento tisk by měl zároveň obsahovat pozměňovací návrh o navýšení příspěvku pro zaměstnavatele zaměstnávající více než 50 % OZP, a to o 700 Kč na jednoho pracovníka měsíčně. Toto navýšení se navrhuje v souvislosti se zvýšením minimální mzdy. 

Vážení přátelé, prosím Vás o urychlené podepisování této petice a okamžité odesílání oskenovaných petičních archů na moji adresu v.krasa@nrzp.cz. My takto naskenované listiny předáme dál. 

Vážení přátelé, prosím Vás o urychlené zapojení do petiční akce. V úterý 29. 11. 2016 bude k tomuto tématu mimořádná tisková konference a chtěli bychom už ukázat podepsané petiční archy. Proto bych byl rád, pokud byste nám mohli do pondělí 28. 11. 2016 poslat první petiční archy. Je to velmi důležité. 

V příloze Vám posílám celou dokumentaci k petici, abyste se důkladně mohli seznámit se všemi skutečnostmi kolem této záležitosti. 

Věřím, že se budete tomuto tématu okamžitě věnovat. 

Přeji Vám všechno dobré. 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Kontakt

administrátor

TOPlist
TOPlist