Informace č.: 12 - 2016 (pozměňovací návrh k zákonu o sociálních službách)

11.02.2016 22:56

Informace č.: 12 - 2016 (pozměňovací návrh k zákonu o sociálních službách)

Vážení přátelé,

v poslední době intenzivně vyjednáváme s MPSV ČR a poslanci Výboru pro sociální politiku Poslanecké sněmovny o přijetí našeho pozměňovacího návrhu k novele zákona o sociálních službách. Návrh by umožnil řízení o příspěvku na péči již v době pobytu osoby ve zdravotnickém zařízení, pokud by z lékařských zpráv bylo zřejmé, že po léčení zůstanou následky a osoba bude závislá na péči. Bližší informace o pozměňovacím návrhu najdete v informaci č. 11/2016. 

K našemu návrhu se vyjádřilo MPSV ČR, které jej odmítlo s řadou připomínek. Musíme uznat, že některé připomínky MPSV ČR jsou relevantní a jsou věcné. V příloze Vám posíláme stanovisko MPSV ČR a zároveň náš původní pozměňovací návrh. Na základě připomínek MPSV ČR zpracoval náš právník pan JUDr. Zdeněk Žižka pozměňovací návrh ve smyslu připomínek MPSV ČR. V příloze Vám posíláme přepracovaný pozměňovací návrh a zároveň okomentované stanovisko MPSV ČR. Výbor pro sociální politiku bude návrh novely zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách projednávat ve čtvrtek 18. 2. 2016. Do té doby bychom měli mít ještě řadu jednání s poslanci, abychom je přesvědčili k přijetí našeho pozměněného návrhu. 

Vážení přátelé, velmi bychom přivítali, kdybyste nám pomohli v prosazení tohoto pozměňovacího návrhu, protože jej považujeme za zásadní. 

Proto Vás prosím, oslovte dopisem poslance Výboru pro sociální politiku a zdravotnictví. Emaily na poslance najdete na www.psp.cz

Přeji Vám všechno dobré. 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Kontakt

administrátor

TOPlist
TOPlist