Informace č.: 28 - 2017 (Druhé čtení zákona č. 329/2011 Sb.)

01.04.2017 01:28

 

Vážení přátelé,

projednávání novely zákona č. 329/2011 Sb., o dávkách pro osoby se zdravotním postižením, tisk 935, jde nyní do finální fáze. Tisk je zařazen v bloku zákonů, určených k projednání ve druhém čtení na schůzi Poslanecké sněmovny, která začne v úterý 4. 4. 2017. Problém je v tom, že návrh zákona je až na 28 místě bloku druhého čtení a vzhledem k různým prioritám poslanců a ministrů se může stát, že by návrh zákona nebyl projednán na dubnové schůzi Poslanecké sněmovny. Proto musíme usilovat o to, aby návrh zákona byl pevně zařazen na některý jednací den sněmovny. Tento návrh podá i opakovaně pan poslanec Vít Kaňkovský, který je jeden ze signatářů novely zákona. Je však nezbytné, aby jeho návrh podpořila nadpoloviční většina přítomných poslankyň a poslanců. 

Vážení přátelé, obracím se na Vás s velkou prosbou, abyste nám pomohli oslovit jednotlivé poslankyně a poslance, aby při hlasování o návrhu na pevné zařazení tisku 935 hlasovali. V pondělí je tzv. poslanecký den a většina poslanců je ve svých regionech a určitou dobu i ve svých regionálních kancelářích. Prosím Vás, abyste jim napsali, případně abyste je navštívili a vysvětlili jim důležitost novely zákona č. 329/2011 Sb., která je iniciovaná NRZP ČR. Jakékoliv zdržení projednávání zákona může mít neblahé důsledky. Po druhém čtení musí ještě proběhnout další jednání Výboru pro sociální politiku a zákon musí projít třetím čtením v Poslanecké sněmovně. Po té bude návrh zákona posuzovat Senát. To znamená, že i v případě, že projednávání tisku 935 bude hladké, lze očekávat, že ukončení legislativního procesu a vydání ve Sbírce zákonů bude až někdy koncem srpna či začátkem září 2017, tudíž těsně před koncem volebního období současné Poslanecké sněmovny. 

Vážení přátelé, věřím, že budete aktivní v této věci, a že budete apelovat na jednotlivé poslance. Zákon přináší zásadní změnu v dávkách pro osoby se zdravotním postižením. Vše co se mění, najdete v informaci č. 23/2017. 

Vážení přátelé, těším se na další spolupráci. 

Přeji Vám všechno dobré.

 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Kontakt

administrátor

TOPlist
TOPlist