Informace č.: 32 - 2014 (Konec sKaret jako průkazů OZP)

01.05.2014 00:44

Informace č.: 32 - 2014 (Konec sKaret jako průkazů OZP)

Vážení přátelé, 

v příloze Vám posílám na vědomí usnesení Republikového výboru NRZP ČR, které bylo přijato na jednání dne 29. 4. 2014. Toto usnesení bude rozesláno také příslušným ministrům a předsedovi vlády. 

Vážení přátelé, dnešního dne končí platnost sKaret. Včera na setkání na GŘ Úřadu práce jsem byl informován, že asi 10 tisíc občanů se zdravotním postižením si ještě nevyměnilo sKartu, která jim slouží jako průkaz OZP, za nový dočasný průkaz OZP. Pokud můžete, sdělte tuto informaci co nejvíce lidem ve svém okolí. 

Tím, že končí platnost sKarty, zároveň již neplatí průkaz OZP, který sKarta nahrazovala. Proto je důležité, aby si držitelé sKarty došli co nejdříve na svůj Úřad práce, kde jim bude vyměněna sKarta za dočasný průkaz OZP (TP, ZTP, ZTP/P). Platnost dočasného průkazu bude do doby platnosti posouzení zdravotního stavu, nejdéle však do 31. 12. 2015. Pokud platnost hodnocení zdravotního stavu je delší než do konce roku 2015, měl by být tento dočasný průkaz automaticky vyměněn za řádný průkaz OZP. Ve vlastním zájmu prosím, abyste sKartu co nejrychleji vyměnili, protože neplatí a tudíž Vám neplatí ani jako průkazka TP, ZTP a ZTP/P. 

Přeji Vám všechno dobré. 

 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Kontakt

administrátor

TOPlist
TOPlist