Informace č.: 55 - 2015 (jednání kolem PnP)

10.08.2015 15:30

 

Vážení přátelé,

posílám Vám pouze krátkou zprávu, abyste byli informováni kolem dění námi prosazovaného příspěvku na péči. Jak víte, NRZP ČR vyvolala jednání o navýšení příspěvku na péči ve všech stupních, a to o 10 % s platností od 1. 1. 2016. 

Dnes jsem jednal s místopředsedou vlády panem Pavlem Bělobrádkem. Společně jsme jednali o podpoře valorizace příspěvku na péči. Pan místopředseda uvedl, že vnímá velmi dobře situaci pečujících osob, a že si uvědomuje, že jejich situace není dobrá. 

Předal jsem mu veškeré dokumenty, které NRZP ČR k této problematice má. Pan místopředseda dále uvedl, že podporuje navýšení příspěvku na péči. Spatřuje však velký problém v tom, že v současné době je velký tlak na rozpočet na příští rok, a tudíž bude velmi složité jednání s místopředsedou vlády panem ministrem A. Babišem. Místopředseda P. Bělobrádek přislíbil, že v této věci bude jednat s ministrem financí, protože to vnímá jako důležitou prioritu. V této věci by se mělo uskutečnit další jednání s předsedou vlády B. Sobotkou, a to 15. 7. 2015. Věřím, že se v této diskusi dostaneme již k tomu, aby byla připravena novela zákona o sociálních službách, kde by došlo pouze k navýšení částek příspěvku na péči.

 Přeji Vám všechno dobré a pěkný začátek prázdnin. 

 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Kontakt

administrátor

TOPlist
TOPlist