Informace č.: 60 - 2016 (Staropramen Festivaly bez zábran)

22.06.2016 17:08

 

Vážení přátelé,

v současné době jsme zahájili projekt s Pivovarem Staropramen na sběr plastových a kovových víček, která se potom používají na další zpracování, a to v rámci projektu Staropramen Festivaly bez zábran.

Projekt společenské odpovědnosti (CSR) Staropramen Festivaly bez zábran společnosti Pivovary Staropramen vznikl jako inciativa založená na sběru odpadového materiálu, respektive plastových a kovových víček, a jeho následné recyklace. Ve spolupráci s organizacemi, které se zaměřují na práci s vozíčkáři, byl vyroben unikátní mobiliář z recyklovaného plastu, který na festivalech zajišťuje bezbariérové prostředí.

Na hudebních a kulturních akcích obecně jsou instalovány například chráněné vyvýšené plošiny, které usnadňují poslech a zlepšují výhled na pódia. V areálech je používáno na sto metrů nájezdů, které byly vyrobeny z recyklovaných plastových víček společností Rajan Eko s.r.o. speciálně pro potřeby projektu a dle konkrétních potřeb vozíčkářů. Na výkup plastového materiálu a jeho zpracování se specializuje brněnská firma Hottech s.r.o.

Z recyklovaných plastových víček se nevyrábí pouze nájezdy, které se variují dle potřeby do dlouhých chodníků, ale také například nájezdová rampa. Ta slouží jako přístupová cesta na vyvýšené plošiny, které jsou umisťovány k hlavním pódiím na festivalech. Dále jsou recyklovaná plastová víčka používána na výrobu podstavců sběrných nádob, do kterých se jak plastová, tak kovová víčka na festivalech sbírají.

Kovová víčka vykupuje firma Remet, spol. s r.o., která je také zpracovává. Finance jsou následně použity na pronájem mobilních bezbariérových toalet a sprch nebo na zařízení odpočinkové mix zóny s doprovodným kulturním nebo sportovním programem.

Pivovary Staropramen současně pomáhají osobám se zdravotním postižením k účasti na hudebních festivalech. Konkrétně se jedná o tyto festivaly:

25. 6. 2016 Vysmáté léto, Kadaň

25. 6.  - 26. 6. 2016 United Islands, Praha

3. 7. -5. 7. 2016 Rock for People, Festivalpark, Hradec Králové

26. 8. - 27. 8. 2016 Rock for Churchill, areál Myslivna, Vroutek

Vážení přátelé, pokud se chcete účastnit těchto festivalů, tak právě na nich bude Staropramen zajišťovat bezbariérové toalety, nájezdové plochy, chodníky tak, aby se lidé se zdravotním postižením dostali všude, kde potřebují a mohli si bezproblémově užít hudební festival. V případě zájmu o volný vstup se hlaste prostřednictvím formuláře na webu projektu Staropramen Festivaly bez zábran https://festivalybezzabran.cz/?ct=t(FBZ_newsletter_2016_066_16_2016) nebo na mailu info@festivalybezzabran.cz.

Vážení přátelé, stačí k tomu jen, abychom společně nasbírali, co nejvíce plastových a kovových víček. V loňském roce se podařilo nasbírat více než 600 kilogramů těchto víček. Nasbíraná plastová i kovová víčka je nejlépe odevzdávat nebo zaslat poštou na adresu Recepce Pivovaru Staropramen, Nádražní 43/84, 150 00 Praha 5.

Vážení přátelé, věříme, že se podaří nasbírat těchto víček podstatně více než v loňském roce tak, aby bylo více zařízení pro osoby se zdravotním postižením, které mohou využívat při různých kulturních představení. S Pivovarem Staropramen chceme tento projekt realizovat řadu let.

Přeji Vám všechno dobré. 

 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Kontakt

administrátor

TOPlist
TOPlist