Informace č.: 73 - 2019 (Přechod na nový formát digitálního televizního vysílání DVB)

19.01.2020 03:13

 

Vážení přátelé, 

od listopadu 2019 se budou postupně vypínat vysílače DVB-T a vysílání bude nahrazeno kvalitnější frekvencí DVB-T2, která bude umožňovat lepší přenos televizního signálu s kvalitnějším obrazem a možností příjmu více programů. Úplné vypnutí starého formátu DVB-T proběhne v půlce roku 2020. Pokud je vlastník televizního přijímače odkázán na vlastní televizní anténu – a to jak vnitřní nebo venkovní, je pravděpodobné, že se ho nový vysílací systém dotkne. 

V případě společné televizní antény, a to pouze kabelové či satelitní televize, nebo příjmu televize přes internet se pro diváky nic nemění. Pokud jde o společné antény, tak je nezbytné, abyste se informovali, jakým způsobem společná anténa přijímá signál a zda budete nový DVB – T2 setobox potřebovat. 

V přiloženém dokumentu máte podrobný popis i s nákresy, jak máte postupovat v jednotlivých případech, a to, pokud máte televizní signál kabelem, satelitem, nebo jej přijímáte prostřednictvím antény. Materiál nám poskytl pan Tomáš Tampier, Business Unit Manager, SW&S a umožnil nám, abychom jej mohli rozeslat veřejně. 

Věřím, že tento materiál vás zbaví obav, že přijdete o televizní signál. 

Přeji vám všechno dobré. 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

 
 
 
 

Kontakt

administrátor

TOPlist
TOPlist