Informace č.: 3 - 2020 (Připomínky ke školskému zákonu a připomínky k TV zákonu)

19.01.2020 23:19

 

Vážení přátelé,

v odkaze pod textem naleznete další zákony, které jsme dnes obdrželi, a které jsou pro nás osoby se zdravotním postižením velmi důležité. 

Prvním zákonem je novela zákona, kterou se mění zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborným a jiné vzdělávání (školský zákon). 

Novela zákona se týká především nastavení systému řízení a kontroly školských poradenských zařízení a dále upravuje principy směřující k racionalizaci systému inkluzivního vzdělávání a snížení administrativní náročnosti spojené se vzděláváním žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a poskytováním školských poradenských služeb. Toto je oficiální dikce z důvodové zprávy. V zásadě jde o poradenství a inkluzivní vzdělávání. 

Druhým zákonem, který najdete v odkaze pod textem, je návrh zákona o službách platforem pro sdílení videonahrávek. Dále se mění zákon č. 231/2001 Sb., o provozování rozhlasového a televizního vysílání a současně se navrhuje změna zákona č. 132/2010 Sb., o audiovizuálních mediálních službách na vyžádání. 

Vážení přátelé,

prosíme vás, abyste nám vaše případné připomínky k zákonu o službách platforem pro sdílení videonahrávek poslali nejpozději do pondělí 13. 1. 2020. Pokud jde o novelu školského zákona, tak nám stačí připomínky do pondělí 20. 1. 2020. Připomínky zasílejte na adresu v.krasa@nrzp.cz

Přeji vám všechno dobré. 

 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

 

Kontakt

administrátor

TOPlist
TOPlist