Informace č.: 54 - 2014 (novela zákona č. 48/1997 Sb., + Opel Handy Cyklomaraton+ nabídka krátkodobé práce)

13.08.2014 19:35

 

Vážení přátelé,

v příloze Vám posílám připomínky NRZP ČR k návrhu novely zákona č. 48/1997 Sb., kterým se mění zákon o veřejném zdravotním pojištění. Děkuji Vám za Vaši aktivitu, obdrželi jsme několik Vašich připomínek, a to především k indikačnímu seznamu pro lázeňskou léčebně rehabilitační péči. Snažili jsme se Vaše připomínky co nejlépe zapracovat. 

Vážení přátelé,

v pondělí se uskutečnilo vypořádání připomínek k novele nařízení vlády č. 567/2006 Sb., o minimální mzdě. Vláda navrhuje zvýšení minimální mzdy o 500,- Kč s čímž NRZP ČR samozřejmě souhlasí. Bohužel však v nařízení vlády se nenavrhuje zvýšení u pracovníků, kteří pobírají některý ze stupňů invalidního důchodu. To považujeme za chybu, kterou jsme také vyjádřili v našich připomínkách. Naše námitka nebyla akceptována, ale jdeme společně s našim stanoviskem a stanoviskem Vládního výboru pro zdravotně postižení občany do rozporu, který musí vyřešit až Vláda ČR na svém jednání. 

Vážení přátelé,

znovu Vám připomínám webové stránky www.111hodin.cz, které informují o připravovaném Opel Handy Cyklomaratonu. NRZP ČR má svůj tým 2M Team. Můžete jej podpořit jako fandové týmu. Závod se uskuteční od 30. 7. 2014 – 3. 8. 2014. Bližší informace Vám pošlu v nejbližších dnech, protože dnes již víme, že při slavnostním zakončení celého závodu, do kterého se přihlásilo 32 týmů, bude probíhat velmi zajímavé setkání lidí se zdravotním postižením, umělců a veřejnosti, kterého byste se mohli účastnit. 

Vážení přátelé,

oslovila nás firma T-mobile s nabídkou krátkodobé práce grafika se zdravotním postižením. T-mobile nás požádal o zveřejnění tohoto inzerátu:

 

Hledáme:

- šikovného a nápaditého grafika, který pro T-Mobile vytvoří grafiku pro webové stránky věnované tématu společenské odpovědnosti firmy; jednotlivé aktivity zahrnují dobročinné projekty, dobrovolnictví, zaměstnanecký fundraising, vývoj společensky prospěšných aplikací, semináře pro neziskový sektor, podporu začínajících podnikatelů prostřednictvím financí, IT produktů, služeb a sdílení know-how, ale i témata z oblasti ochrany životního prostředí (např. recyklace mobilních telefonů) nebo etiky;

- nejpozději do konce července 2014 bude schválena nová struktura webových stránek, k níž se bude vytvářet grafika - očekáváme tedy např. tvorbu piktogramů k jednotlivým sekcím a subsekcím, ale i tvorbu "zastřešujícího" loga, které bude obsah stránek reflektovat

- hledáme člověka časově flexibilního, který spolu s námi bude pracovat i v nestandardních časech, pokud to bude třeba

- práce je možná z domova, počítáme pouze s občasnými osobními schůzkami, pokud to bude třeba

Očekávaný termín spolupráce: ihned, ideálně od 14. července

Plánovaný termín pro ukončení práce grafika: 1. srpna 2014

Odměna formou dohody o provedení práce /na fakturu.

 

 

Pokud by někdo z Vás měl o tuto práci zájem, ať se ozve přímo paní Jitce Noskové, tel.: 603 410 985. 

Přeji Vám všechno dobré 

 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Připomínky NRZP ČR k novele zák. č. 48-97 Sb. (doc)

Kontakt

administrátor

TOPlist
TOPlist