Informace č.: 58 - 2015 (Opel Handy Cyklo Maraton 2015)

02.09.2015 20:05

Vážení přátelé,

Posíláme Vám informaci o dalším ročníku Opel Handy Cyklo Maraton 2015. 

28. července 2015 odstartuje z pražského Václavského náměstí unikátní závod smíšených týmů zdravých a handicapovaných cyklistů Opel Handy Cyklo Maraton 2015. Na jeho start se již podruhé na silničních kolech zn. TREK postaví i lidé z Národní rady osob se zdravotním postižením ČR. Společně s Metropolitní univerzitou Praha má Národní rada osmičlenný cyklistický tým s názvem „2M TEAM“. 

Na závod dlouhý 2222 kilometrů s limitem na dokončení 111 hodin se letos vydá celkem 36 osmi a čtyřčlenných týmů. Účastníci budou šlapat čtyři dny a čtyři noci nonstop napříč Českou a Slovenskou republikou a musí projet 24 povinných průjezdních bodů. 

Smyslem závodu je propojit zdravé a handicapované cyklistické nadšence a vytvořit fungující týmy, schopné jet a závodit v extrémních podmínkách. Každý tým je i patronem jednoho člověka, který se s handicapem teprve učí žít. Kromě motivace a podpory mu tým může vyhrát zajímavé ceny a hlavně mu svou účastí v závodu zajistí místo na zážitkovém sportovním víkendu, který se uskuteční po závodu za podpory hlavních partnerů maratonu. Tento ročník jedeme pro mladou studentku Metropolitní univerzity Praha Nikolu Palkovou, která nedávno prodělala těžkou autonehodou a začíná nový život. 

V každém týmu musí být alespoň jeden závodník se zdravotním postižením. V našem týmu jsou hned dva. Unikátní na našem týmu je to, že Michal Mekleš, pro kterého 2M team jel loni, protože byl krátce po úrazu páteře, bude letos součástí týmu. Michal jako nadějný hokejista, vinnou nehody na kole skončil na vozíku. Je však veliký bojovník a i výkon celého týmu minulý rok ho motivoval k tomu, že letos stojí na startu tohoto extrémního závodu s námi. 

Vážení přátelé, budeme rádi, když se stanete fanouškem 2M teamu a budete podporovat jeho závodní úsilí. Zaregistrujte se na webu https://111hodin.cz, zaškrtněte volbu „fanoušek týmu, vytvořte si profil a v něm nastavte volbu, že jste fanouškem 2M teamu. Těšíme se na Vás na startu.

 

3. ročník

Termín: 28. 7. – 1. 8. 2015

Start: Praha, Václavské náměstí

Cíl: Praha, Nemocnice Motol

Délka závodu: 2222 km

Limit: 111 hodin

Web: https://111hodin.cz

 

 

Přeji Vám všechno dobré 

Václav Krása

Předseda NRZP ČR

 

 

Kontakt

administrátor

TOPlist
TOPlist