Informace č.: 58 - 2018 (Metrostav Handy cyklo maraton)

31.07.2018 10:33

 

foto asekol

Vážení přátelé,

dovolujeme si Vás informovat, že se již tradičně touto dobou koná Handy cyklo maraton. Hlavním partnerem letošního roku je Metrostav. Metrostav Handy cyklo maraton je unikátní nejen svou extrémní délkou 2222 km, protože se jedná o nejdelší cyklistickou akci v Česku, ale je unikátní také svým otevřeným pojetím. Slovo „Handy“ v názvu naznačuje, že tento závod je otevřen všem bez rozdílu. V základních kategoriích musí být tým postaven tak, že součástí družstva cyklistů je minimálně jeden člověk s jakýmkoli druhem zdravotního postižení – je držitelem průkazu ZTP, ZTP/P. Letos se koná již 6. ročník. Smyslem projektu je ukázat, že lidé se zdravotním postižením mohou s lidmi bez postižení fungovat jako jeden tým, a že sport je otevřen všem, kdo mají chuť sportovat. Závodu se účastní osmičlenné nebo čtyřčlenné týmy a jeden z členů družstva musí být cyklista s určitým druhem postižení a každý člen týmu musí ujet minimálně 100 kilometrů. 

Metrostav Handy cyklo maraton je pětidenní maraton, který trvá přesně 111 hodin a jede se napříč Českou republikou a malý kousek také po Rakousku. Termín akce je od 31. 7. 2018 do 4. 8. 2018. Start závodu se uskuteční ve 12 hodin v Hellichově ulici v Praze 1 a cíl závodu je v sobotu 4. srpna 2018 na Kampě v Praze 1. 

Vážení přátelé, přijďte v úterý 31. 7. 2018 ve 12:00 hodin do Hellichovky v Praze a podpořte týmy ASEKOLu na startu závodu Handy cyklo maraton! Účastníci etapového závodu na kolech musí v časovém limitu 111hodin ujet trať dlouhou 2222 km. Jednotlivé týmy jsou postaveny tak, aby jejich součástí byl alespoň jeden člověk s jakýmkoli druhem postižení. Společnost ASEKOL sestavila pro tentokrát dokonce dva týmy, které jedou na podporu sledge hokejistů: brankáře Jana Matouška a Zdeňka Šafránka, kapitána české sledge hokejové reprezentace. 

NRZP ČR podporuje týmy Asekolu. Tato společnost zajišťuje sběr vyřazených elektrospotřebičů a NRZP ČR s Asekolem spolupracuje již řadu let. Nasbírané staré elektrospotřebiče jsou distribuovány do chráněných dílen, kde osoby se zdravotním postižením z nich získávají cenné suroviny. Asekol dlouhodobě zajišťuje práci pro několik zaměstnavatelů zaměstnávajících více než 50 % osob se zdravotním postižením a zároveň významně podporuje i činnost NRZP ČR. 

Při Handy cyklo maratonu nejde o závod v pravém slova smyslu, jde hlavně o radost ze sportu, z nezapomenutelných chvil s kamarády…sport je pro všechny. Přidejte se i Vy k této skvělé myšlence. Jakmile bude závod odstartován, budete moci na www.cestazasnem.cz, případně na facebooku této akce, podpořit jednotlivé týmy. Budeme rádi, když podpoříte týmy Asekolu. 

Přeji Vám všechno dobré. 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Kontakt

administrátor

TOPlist
TOPlist