Informace č.: 69 - 2017 (Pozvánka na konferenci REHAPROTEX)

13.09.2017 10:37

 

Vážení přátelé,

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR a Brněnské veletrhy a výstaviště, a. s., Vás zvou na konferenci „Cestování po železnici pro všechny“, která je pořádána v rámci doprovodného programu veletrhu REHAPROTEX. Záštitu nad konferencí převzali ministr dopravy Ing. Dan Ťok a hejtman Jihomoravského kraje JUDr. Bohumil Šimek. Konference se koná v úterý 19. září 2017 od 11:00 hodin v sále Morava pavilonu A3 na výstavišti v Brně, Výstaviště 405/1, 603 00 Brno.

Železniční doprava je jedním z nejvíce využívaných dopravních systémů, kterým osoby se zdravotním postižením rády cestují. Na druhé straně je pro ně ještě poměrně málo přístupná a naše zkušenosti jsou takové, že někteří dopravci tomu nevěnují patřičnou pozornost. Věříme, že konference „Cestování po železnici pro všechny“ bude motivací pro dopravce, aby věnovali dopravě osob se zdravotním postižením náležitou pozornost.

 

Na konferenci vystoupí:

Mgr. Václav Krása, předseda NRZP ČR

Martin Červíček, 1. náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje

Mgr. Marek Šlapal, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje

Ing. Michal Štěpán, náměstek pro osobní dopravu, České dráhy, a. s.

Radim Jančura, zakladatel a vlastník společnosti RegioJet

Peter Köhler, CEO akciové společnosti LEO Express

Ing. Vladimír Tomandl, Ph.D., specialista pro železniční infrastrukturu, Výzkumný Ústav Železniční, a. s.

doc. Ing. Jaroslav Matuška, PhD., Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice

 

NRZP ČR považuje přístupné cestování po železnici za jednu ze svých priorit, protože tím se výrazně zlepší dostupnost cestování pro osoby se zdravotním postižením. 

Svoji účast na konferenci potvrďte nejpozději do 15. září 2017 na adresu m.dvorak@nrzp.cz. Pro účastníky se sluchovým postižením bude zajištěno tlumočení do znakového jazyka a simultánní přepis mluveného slova. Konference se koná za finanční podpory Úřadu vlády ČR. Pokud byste se již nestačili zaregistrovat a budete v Brně na Veletrhu REHAPROTEX, rádi Vás na konferenci uvítáme. 

Přeji Vám všechno dobré. 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Kontakt

administrátor

TOPlist
TOPlist