Informace č.: 78 - 2014 (prohlášení Republikového shromáždění NRZP ČR)

17.10.2014 19:02

Vážení přátelé, 

dne 16. října 2014 se uskutečnilo Republikové shromáždění Národní rady osob se zdravotním postižením ČR. Jednání se účastnili delegáti z 50. organizací zdravotně postižených z celé České republiky. Delegáti přijali prohlášení adresované politickým představitelům ČR, které Vám v příloze posílám. Vyjadřují v něm určitou nespokojenost s pomalostí a nekoncepčností současné politické reprezentace vůči komunitě lidí se zdravotním postižením.

Prohlášení jsme poslali politickým představitelům v ČR. Chceme postupně prosazovat jednotlivé body. Je to jakýsi akční plán pro příští rok. Budeme potřebovat také Vaší součinnost a případně také odbornou pomoc. Pokud budete mít nějaké náměty, rádi je využijeme.

Vážení přátelé, Republikové shromáždění NRZP ČR zvolilo novou místopředsedkyní NRZP ČR za zemřelou Ing. Janu Hrdou paní Táňu Fišerovou. Paní Fišerová je významná osobnost, která se dlouhodobě zabývá problematikou lidí se zdravotním postižením, protože má sama těžce zdravotně postiženého syna ve vlastní péči. Taňa Fišerová s námi dlouhodobě spolupracuje a myslíme si, že její volba byla přirozená. Byla zvolena v tajném hlasová a z 50 možných hlasů obdržela 49. Věříme, že paní Fišerová je velkou posilou týmu NRZP ČR.

RS NRZP ČR schválilo také nové stanovy, které reagují na nový občanský zákoník a budou nyní registrovány u Rejstříkového soudu. 

Přeji Vám všechno dobré. 

 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Prohlášení delegátů 15. republikového shromáždění NRZP ČR (PDF)

Kontakt

administrátor

TOPlist
TOPlist